האם אתם צריכים לשלם מס על נכסים דיגיטליים?

תוכן עניינים

בין אם אתה חדשים בעולם העסקי או בעלי עסק מבוסס, המונח "נכס דיגיטלי" וודאי מוכר לכם. בעידן הדיגיטלי של היום, נכסים דיגיטליים הפכו לחיוניים ונפוצים יותר עבור עסקים.
אך מהן השלכות המס של רווחים מנכסים דיגיטליים? לפניכם התשובות.

מהו נכס דיגיטלי?

נכס דיגיטלי הוא משאב המייצר הכנסות ורווחים, בדומה לכל עסק מסורתי, אך הוא מתקיים במרחב הדיגיטלי. נכסים דיגיטליים מאפשרים לבנות מודעות, למשוך תנועה ולייצר הכנסה אם באמצעות מכירה ישירה, פרסום, יצירת לידים או שיפור ומכירה חוזרת.
דוגמאות לנכסים כאלו:

*חנויות מסחר אלקטרוני: אתרים המוכרים מוצרים ישירות ללקוחות, כמו חנויות אמזון, או חנויות דרופשיפינג.

*קורסים דיגיטליים: מכירת קורסים מקוונים.

*אפליקציות לנייד: בנייה ומכירה של אפליקציות.

*ערוצי מדיה חברתית: הכנסות ממדיות חברתיות, כמו יוטיוב, פייסבוק, אינסטגרם,TikTok  באמצעות מודעות וחסויות.

*מכירת אמנות דיגיטלית או תמונות: כולל  NFTs

חובות מס עבור נכסים דיגיטליים

בדומה לכל הכנסה, יש לדווח לרשות המיסים על כל הכנסה מנכסים דיגיטליים. אי דיווח עלול לגרור עונשים חמורים, לרבות הליכים פליליים. הדיווח ותשלום המיסים חל בין אם ההכנסה היא מקומית או מחו"ל, ובתנאי שהבעלים הוא תושב ישראל וההכנסה מגיעה לחשבון בנק ישראלי.

האם אתם צריכים לשלם מס על נכסים דיגיטליים?

הכנסה מחו"ל

אם הנכס הדיגיטלי שלכם פועל בחו"ל ומייצר הכנסה מלקוחות זרים, חלה עליכם החובה לדווח על הכנסה זו אם אתם תושבי ישראל. עם זאת, אמנות מס עשויות להשפיע על חבות המס, במיוחד אם ההכנסה חויבה במס בחו"ל. מומלץ מאוד להתייעץ עם מומחה מס כדי לנווט במורכבויות אלו.

הבדלים בין עוסקים פטורים לעוסקים/חברות מורשים

נכסים דיגיטליים נחשבים לעסק לכל דבר הדורשים דיווח הכנסה ותשלום מס. חובות הדיווח משתנות בהתאם למעמד העסק – עוסק פטור (הכנסה נמוכה, ללא עסקאות מע"מ) או עוסק מורשה /חברה מורשית (כפוף למע"מ ודיווח תכוף יותר). במקרים של נכסים דיגיטליים, ייתכן ויהיה יתרון לחשבוניות בכמות גדולה או לאיחוד נכסים דיגיטליים מרובים תחת ישות עסקית אחת.

מע"מ על נכסים דיגיטליים

חובת מע"מ תלויה בסוג הנכס הדיגיטלי ובפעולותיו. לדוגמה, מכירות ללקוחות זרים דרך פלטפורמות כמו אמזון עשויות שלא לחייב מע"מ. עם זאת, מכירות בתוך ישראל או פעילות כעוסק מורשה כרוכים בגבייה ודיווח של מע"מ.

מכירת נכסים דיגיטליים: מס הכנסה לעומת מס רווחי הון

רווחים מתפעול שוטף של נכסים דיגיטליים חייבים במס הכנסה. עם זאת, מכירת הנכס הדיגיטלי כרוכה במס רווחי הון (בדומה להשקעות), בדרך כלל בשיעור של 25%.

נכסים דיגיטליים פסיביים ומיסוי

אם נכס דיגיטלי מייצר הכנסה פסיבית עם מעורבות אקטיבית מינימלית, הוא עשוי להיות כפוף לשיקולי מס שונים. משקיעים פסיביים מתמודדים לעתים קרובות עם שיעורי מס גבוהים יותר, ולכן חיוני להבין את ההבחנות הללו.

ליווי מקצועי עבור מיסוי נכסים דיגיטליים

בהתחשב במורכבות של מיסוי נכסים דיגיטליים, ייעוץ משפטי של עורך דין מע"מ ומיסים מקצועי הוא חיוני. עורך דין יוסי חמצני מספק את הליווי הדרוש כדי להבטיח ציות לכל חוקי המס הנדרשים ולייעל את דרישות תשלום המס עבור נכסים דיגיטליים, הן מקומיות והן בינלאומיות. אם אתם בעלי נכס דיגיטלי או שוקלים לפתוח נכס שכזה, עליכם לשלם את כל המיסים הנדרשים, ומומלץ לעשות זאת עם ליווי של עורך דין מס הכנסה בעל ניסיון בתחום.

האם אתם צריכים לשלם מס על נכסים דיגיטליים?